Asperges en gerookte zalm

Asperges en gerookte zalm
Recept Afdrukken
Witte asperges met gerookte zalm, hollandaise saus, bieslook en een gepocheerd ei
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Asperges en gerookte zalm
Recept Afdrukken
Witte asperges met gerookte zalm, hollandaise saus, bieslook en een gepocheerd ei
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil en kook de asperges (10 minuten koken - 10 minuten met de deksel op de pan laten staan).
  2. Pocheer 2 eieren, breng in een pan water aan de kook en roer hier een draaikolk, voeg een scheutje witte wijn azijn toe en breek je verse eitje in het midden. Laat 3 minuten pocheren voor een zachte dooier. Laat de gepocheerde eitjes uitlekken op keukenpapier.
  3. Voor de hollandaise: doe 3 eidooiers in een maatbeker. Klop (ik gebruik de staafmixer)deze samen met een eetlepel citroensap romig en voeg wat peper en zout toe. Voeg nu langzaam de gesmolten boter toe, terwijl je blijft kloppen met de staafmixer.
  4. Maak de borden op, leg de asperges en de gerookte zalm neer en leg hierop het eitje. Schenk de saus erover en besprenkel met fijngehakte bieslook.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment