Aspergesoep

Aspergesoep
Recept Afdrukken
Zonde om de restjes asperges weg te gooien, dus maak ik er een soepje van.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Aspergesoep
Recept Afdrukken
Zonde om de restjes asperges weg te gooien, dus maak ik er een soepje van.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de bouillon met de aspergerestjes aan de kook. Laat 20 minuten op een laag vuurtje sudderen.
  2. Zeef de bouillon en bewaar de restjes asperges en de bouillon voor later.
  3. Smelt de boter en fruit hierin de sjalot en prei. Neem de aspergeschillen en bak die ook mee.
  4. Maak een roux door 2 eetlepels bloem mee te bakken.
  5. Voeg nu de bouillon weer toe en breng alles aan de kook terwijl je roert.
  6. Laat een minuutje of tien rustig koken en zet dan het vuur uit.
  7. Zeef de soep en voeg nu langzaam de room toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout en serveer met getoast brood, ham en een eitje.
  9. -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment