Carrotcake – Worteltjestaart

Carrotcake - Worteltjestaart
Recept Afdrukken
Mijn favoriet recept voor carrotcake
Porties Prep Tijd
9 porties 20 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
9 porties 20 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Carrotcake - Worteltjestaart
Recept Afdrukken
Mijn favoriet recept voor carrotcake
Porties Prep Tijd
9 porties 20 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
9 porties 20 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Carrotcake
Buttercreamtopping
Porties: porties
Instructies
Carrotcake
  1. Roer de bloem, suiker, kaneel/kruiden, bakpoeder, zout en arachideolie door elkaar. Voeg hier de eitjes aan toe en roer het beslag goed.
  2. Voeg de geraspte wortel en gehakte nootjes (en eventueel rozijnen) aan het beslag toe en roer het goed door elkaar.
  3. Vul de ingevette springvorm of bakblik met je beslag en bak de cake gedurende 40-45 minuten op 180 graden. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  4. Laat de cake afkoelen en serveer de cake met de een buttercreamtopping. - Bon appétit-
Buttercreamtopping
  1. Meng de roomkaas, boter en vanille goed door elkaar tot het luchtig is.
  2. Klop hier voorzichtig de poedersuiker doorheen.
  3. Doe de topping in een zakje en laat opstijven in de koelkast.
  4. Besmeer de cake met de topping. (Doe dit pas als de cake is afgekoeld)
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment