Ingrediënten
Het èchte recept
- 135 gram suiker
- rasp en sap van een citroen
- 270 gram Bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 snufje zout
- 160 ml zure room
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram roomboter
- 2 eetlepels maanzaad
Het ik-heb-niet-genoeg-tijd recept
- 135 gram suiker
- 1 pak cakemix + alle benodigdheden, vervang de melk door de zure room
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels maanzaad
Porties:
Instructies
Cake
- Zet de oven op 180 graden voorverwarmen en vet de cakevorm in.
- Meng de 135 gram suiker met de rasp van 1 citroen en het sap van 1 citroen.
- Meng alle droge ingrediënten van de cake met elkaar of volg de instructies van de cakemix op.
- Mix de droge en natte ingrediënten van de cake met elkaar en mix dit tot een romige en luchtig mengsel.
- Voeg vervolgens het suiker en citroenmengsel bij de cakemix. Roer op het laatst de maanzaadjes erdoor en doe de mix in je cakevorm. Zet de vorm ongeveer 40-50 minuten in de oven.
Citroenglazuur
- Meng het sap van 1 citroen met 150 gram poedersuiker. Je merkt aan het glazuur wanneer de verhoudingen juist zijn. Het glazuur moet wit en vloeibaar zijn.
- Maak de cake eventueel op met wat rood fruit of gekonfijte citroenschillen.
- -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe