Kipshaorma in beharatkruiden

Kipshaorma in beharatkruiden
Recept Afdrukken
Kipshoarma geserveerd met pittige gegrilde groentes, yoghurt-muntsaus, pita's en salade
Kipshaorma in beharatkruiden
Recept Afdrukken
Kipshoarma geserveerd met pittige gegrilde groentes, yoghurt-muntsaus, pita's en salade
Ingrediënten
Kipshoarma
Gegrilde pittige groenten
yoghurt muntsausje
Porties:
Instructies
Kipshoarma
  1. Snij de kipfilets in reepjes en marineer in een mengsel van beharat kruiden en olijfolie. Het liefst zo lang mogelijk. Laat de grillpan goed warm worden en grill hierin de kipjes gaar. Haal de kipjes uit de grillpan en laat het vlees rusten onder zilverpapier.
Gegrilde pittige groenten
  1. Maak van de olijfolie, peper, zout en chiliflakes een marinade voor de groenten. Snij de aubergine in dunne plakken. Haal de aubergine door de marinade en grill de plakken in dezelfde grillpan totdat ze gaar en een mooie grillstreep hebben. Snij de paprika in grove stukken en marineer ook deze in hetzelfde mengsel. Grill de stukken paprika in de grillpan totdat ze een mooie grillstreep hebben en iets zachter zijn geworden. Serveer dit op een mooi schaaltje bij de shoarma.
Yoghurt-muntsausje
  1. Pel de knoflook en hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een mooi schaaltje en voeg hier de knoflook, munt, peper en flink wat zout aan toe. Bestrooi het geheel met paprikapoeder en serveer dit sausje met een takje munt erin.
Aan tafel...
  1. Serveer de kip op een mooie schaal en warm de pitabroodjes in een broodrooster, oven of pan op. Snij nog wat rode ui en tomaten fijn om erbij de serveren. Maak tot slot nog een eenvoudige salade van ijsbersla, groene knoflookolijfjes en feta om het broodje mee te beleggen. Serveer alles in mooie schaaltjes en laat iedereen aan tafel zijn of haar eigen pita's beleggen. -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment