Lamsgehaktballetjes in een yoghurt, raz el hanout sausje

Lamsgehaktballetjes in een yoghurt, raz el hanout sausje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Lamsgehaktballetjes in een yoghurt, raz el hanout sausje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng 2 theelepels raz el hanout, de chiliflakes, peper, zout, een ei en het paneermeel met het lamsgehakt.
  2. Maak kleine gehaktballetjes van het gehakt en braad deze in de olijfolie tot ze rondom mooi bruin zijn.
  3. Pers de knoflooktenen uit en voeg toe aan de gehaktballetjes, Snipper een uitje en voeg ook dit toe aan de gehaktballetjes.
  4. Strooi de twee andere theelepels raz el hanout over de gehaktballetjes.
  5. Meng de yoghurt met het maismeel en zet dit even opzij. Snij vervolgens de paprika en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe aan de gehaktballetjes.
  6. Doe het yoghurtmengsel in de pan erbij en voeg ook een klein glaasje water toe.
  7. Warm dit geheel goed op en check de smaak af en toe. Voeg zonodig nog wat peper, zout of misschien zelfs wat honing toe.
  8. Voeg tot slot wat fijngesneden peterselie en munt toe en serveer het geheel met een vers Turks brood.
  9. -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment