Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram lamsgehakt
- 1 ei
- 1 handje paneermeel
- 4 theelepels raz el hanout
- 2 teentjes knoflook
- 1 Gesnipperde ui
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 eetlepel maismeel
- 250 ml yoghurt
- 1 glaasje water
- 1 handvol fijngesneden munt
- 1 handvol fijngesneden peterselie
- 1 mespuntje chiliflakes
Porties: personen
Instructies
- Meng 2 theelepels raz el hanout, de chiliflakes, peper, zout, een ei en het paneermeel met het lamsgehakt.
- Maak kleine gehaktballetjes van het gehakt en braad deze in de olijfolie tot ze rondom mooi bruin zijn.
- Pers de knoflooktenen uit en voeg toe aan de gehaktballetjes, Snipper een uitje en voeg ook dit toe aan de gehaktballetjes.
- Strooi de twee andere theelepels raz el hanout over de gehaktballetjes.
- Meng de yoghurt met het maismeel en zet dit even opzij. Snij vervolgens de paprika en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe aan de gehaktballetjes.
- Doe het yoghurtmengsel in de pan erbij en voeg ook een klein glaasje water toe.
- Warm dit geheel goed op en check de smaak af en toe. Voeg zonodig nog wat peper, zout of misschien zelfs wat honing toe.
- Voeg tot slot wat fijngesneden peterselie en munt toe en serveer het geheel met een vers Turks brood.
- -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe