Lasagne à la Wieteke

Lasagne à la Wieteke
Recept Afdrukken
Lasagne met spinazie, tomatensaus en rauwe ham
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Lasagne à la Wieteke
Recept Afdrukken
Lasagne met spinazie, tomatensaus en rauwe ham
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de oven op voorverwarmen 180 graden. Verwarm in een koekenpan, wok of hapjespan wat olijfolie en zet hierin 1 geperst teentje knoflook, de helft van de gesnipperde ui en de helft van de fijngesneden rode peper aan.
  2. Laat hierin de spinazie slinken en schep de spinazie vervolgens in een vergiet om uit te laten lekken.
  3. Gebruik dezelfde pan om opnieuw wat knoflook, peper en uitjes aan te zetten.
  4. Voeg hier het gehakt aan toe en breng dit op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de gesneden tomaten toe en laat deze zacht worden.
  6. Schenk de passata bij het gehakt en laat dit even een beetje inkoken. Breng vervolgens je saus op smaak met de tijm, oregano, peper, zout, balsamico azijn, suiker en rode wijn. Blijf tussendoor proeven en voeg wat suiker toe bij teveel zuren. Wat meer pit door peper, kaas en/of zout toe te voegen.
  7. Tijd om de lasagne op te bouwen. Vet de ovenschaal in met olijfolie.
  8. Begin met een laagje tomatensaus, leg hierop een laagje lasagnebladen. Verdeel hierop wat spinazie en bedek het met plakjes rauwe ham. Leg hierop wat mozzarella of andere kaas (bechamelsaus kan ook). En bedek de laagjes weer met wat tomatensaus, herhaal dit totdat je schaal vol zit en sluit af met tomatensaus.
  9. Bestrooi de lasagne met wat geraspte kaas en stukjes mozzarella.
  10. Zet de lasagne 20 minuten in de oven op 180 graden en laat hem voor het lekker nog even 3 minuutjes onder de grill staan (er gaat niks boven een perfect kaaskorstje!).
  11. -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment