Mosselsoep met bockbier

Mosselsoep met bockbier
Recept Afdrukken
Romige mosselsoep
Mosselsoep met bockbier
Recept Afdrukken
Romige mosselsoep
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Mosselen onder koud stromend water schoonmaken. Kapotte en geopende exemplaren die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. In grote pan bier aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en afgedekt op hoog vuur aan de kook brengen. Mosselen in ca. 6 minuten gaar koken, af en toe omschudden. Mosselen met schuimspaan uit pan scheppen en uit schelp nemen (ongeopende mosselen weggooien). Ca. 12 mosselen in schelp apart houden. Kookvocht boven andere pan zeven. Prei schoonmaken en in dunne reepjes snijden. .
  2. Kookvocht van mosselen met 5 dl water en reepjes prei aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Ca. 5 minuten laten koken. Room en mosselen erdoor roeren. Soep opnieuw aan de kook brengen en al roerend ca. 2 minuten koken tot soep iets gebonden is. Soep zeven en op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in schelp in soep leggen. Peterselie erboven fijn knippen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment