Salade van parelcouscous, babyspinazie, gegrilde paprika, abrikozen, cherrytomaten, rode ui, komkommer en bieslook.
Gegrilde courgette, aubergine en een geitenkaasje in een krokant jasje. Geserveerd met geroosterd knoflookbrood, tzatziki en zoete tomatenjam.
Porties |
4 personen |
|
|
Salade van parelcouscous, babyspinazie, gegrilde paprika, abrikozen, cherrytomaten, rode ui, komkommer en bieslook.
Gegrilde courgette, aubergine en een geitenkaasje in een krokant jasje. Geserveerd met geroosterd knoflookbrood, tzatziki en zoete tomatenjam.
|
Ingrediënten
Salade
- 100 gram parelcouscous
- 150 gram babyspinazie grof gehakt
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 abrikozen in kleine blokjes
- 1 komkommer in stukjes, zonder zaadlijsten
- 100 gram cherrytomaten
- 50 gram bieslook
- 4 gegrilde paprika's in kleine blokjes
Dressing
- 1 el appelciderazijn
- 1 el honing
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1/2 citroen
- peper
- zout
Gegrilde groenten
- 1 courgette in plakjes
- 1 aubergine in plakjes
- olijfolie, peper en zout
Geitenkaas in krokant jasje
- 300 gram cornflakes
- 100 gram paneermeel
- 2 eieren
- 2 plakken geitenkaas
- arachideolie
Geroosterd knoflookbrood
- 1 Turks brood
- extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook
Porties: personen
Instructies
- Kook de parelcouscous zoals aangegeven. Snijd alle ingrediënten voor de salade.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en maak de salade aan.
- Besmeer de courgette en aubergine met olijfolie en breng de plakjes op smaak met peper en zout. Grill de plakjes totdat zij goudbruine strepen hebben.
- Maak een paneerstraatje voor de geitenkaas. Kluts in een diep bord de eitjes en in een ander diep bord, crunch je de cornflakes en dit meng je met het paneermeel. Haal de geitenkaasjes eerst door het ei en vervolgens door de cornflakes/paneermeel. Herhaal dit nog een keer en zorg ervoor dat de kaasjes rondom ruim bedekt zijn met cornflakes/paneermeel.
- Verwarm in een koekenpan een ruime scheut arachideolie. Bak de geitenkaasjes rondom goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier.
- Snijd het Turks brood in lange repen en besmeer deze met olijfolie. Grill de broodjes en als beide kanten goudbruine strepen hebben, schraap je een teentje knoflook over het brood.
- Maak de bordjes op, een flinke schep couscoussalade, de gegrilde groenten en een half geitenkaasje per persoon.
- Serveer met tzatziki en tomatenjam.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe