Rode curry met gegrilde gamba’s

Rode curry met gegrilde gamba's
Recept Afdrukken
Thaise rode curry met garnalen, noodles, sugarsnaps en surimi's
Porties
2 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
20 minuten
Rode curry met gegrilde gamba's
Recept Afdrukken
Thaise rode curry met garnalen, noodles, sugarsnaps en surimi's
Porties
2 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Gegrilde gamba's
  1. Doe de gamba's en een eetlepel currypasta in een ovenschaal en zorg dat de gamba's ingesmeerd zijn met de pasta. Besprenkel met een scheutje olijfolie en zet zo'n 8 à 10 minuten onder de grill.
  2. Haal de gegrilde gamba's uit de oven en serveer ze met de rode curry.
Rode curry met garnalen
  1. Zorg dat je een pan kokend water op hebt staan (ikzelf laat water altijd eerst koken in de waterkoker, dit scheelt tijd). Kook hierin je noodles zoals op het pakje staat.
  2. Snij een rode ui in grove stukken, de surimisticks in stukjes, de bosui in ringetjes en leg je knoflookteentjes klaar voor je knoflookpers. Laat wat olie warm worden in een ruime pan. Voeg hier je knoflook en rode ui aan toe.
  3. Laat vervolgens een eetlepel rode curry pasta goed warm worden bij de knoflook en uien.
  4. Voeg hier je kokosmelk aan toe en meng dit goed met elkaar. Als de kokosmelk goed warm is, voeg je hier de surimisticks en sugarsnaps aan toe. Voeg vervolgens ook je jumbo garnalen aan de rest toe en warm dit goed op.
  5. Doe een deel van je bosuitjes bij de curry en bewaar een handvol voor garnering. Breng de curry op smaak met sojasaus en wat limoen.
  6. Als de noodles gaar zijn, voeg je ze toe aan je curry. Meng ze goed met de curry en serveer met wat ringetjes bosui en partjes limoen.
  7. -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment