Tarte tatin

Tarte tatin
Recept Afdrukken
Franse omgekeerde appeltaart, een toptoetje met kaneelijs!
Tarte tatin
Recept Afdrukken
Franse omgekeerde appeltaart, een toptoetje met kaneelijs!
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de appels, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
  3. Verhit de rest van de boter met de rest van de suiker in een steelpan op laag vuur tot het mengsel lichtbruin kleur.
  4. Verdeel de appelparten over de springvorm met de bolle kant naar beneden en schenk het mengsel erover (pas op voor de hete karamel!).
  5. Leg het bladerdeeg op de appels en vouw aan de zijkant rond de appels. Druk even aan.
  6. Bak de taart in ca. 20. min. goudbruin en gaar.
  7. Neem de vorm uit de oven en laat de tarte tatin in de vorm 5 min. afkoelen. Stort de tarte tatin op een groot bord.
  8. -Bon appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment