Thaise wortel-bloemkoolsoep

Thaise wortel-bloemkoolsoep
Recept Afdrukken
Thaise wortel-bloemkoolsoep
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in plakken en verdeel ze over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bloemkool op 220 graden of onder de grill gedurende 20 à 30 minuten. Ze mogen iets donker worden, maar niet helemaal zwart natuurlijk.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en hak de wortels in grove stukken.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en wortel aan. Voeg hier ook de knoflook, currypasta (naar smaak), kurkuma en gember aan toe en laat alle smaken bij elkaar komen. (Optioneel: blus af met een klein scheutje witte wijn.)
  4. Voeg de bouillon toe en de bloemkool. En breng het geheel aan de kook, laat 10 minuutjes pruttelen.
  5. Pureer nu de soep glad, (het kan zijn dat je iets meer bouillon moet toevoegen).
  6. Maak de soep af met de kokosmelk en serveer met een bloemetje bloemkool, lente uitjes en eventueel een rood pepertje.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Leave a Comment