Ingrediënten
- 1 mootje zalm in blokjes
- 400 gram gerookte zalm in blokjes
- 3 eetlepels crème fraîche
- rasp van een citroen
- sap van een citroen
- 1 flinke handvol dille fijngesneden
- 1 eetlepel bieslook fijngesneden
- 4/5 bosuitjes fijngesneden
- 2 avocado's
- peper
- zout
Porties: personen
Instructies
avocadomousse
- Prak de avocado's tot een mousse, voeg hier het sap van een halve citroen aan toe en breng de mousse op smaak met peper en zout.
- Doe in alle glaasjes een laagje van de avocadomousse.
zalmtartaar
- Snijd de zalm in blokjes en doe dit in een mengkom.
- Voeg hier 3 eetlepels crème fraiche aan toe, rasp er wat citroenrasp overheen, voeg de fijngesneden dille, bosuitjes en bieslook toe. Pers een halve citroen uit en voeg dit aan het mengsel toe. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
- Schep in alle glaasjes evenveel zalmtartaar. En serveer het voorgerechtje met wat aangemaakte rucola en een schijfje citroen.
- -Bon Appétit-
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe